Ameet Mehilal on LinkedIn: #bitterzoete #kleur #rijk #overheid #onderheid #artikel1 #grondwet… (2024)

Ameet Mehilal

Kleur-Rijk RVO

  • Report this post

Een #bitterzoete masterclass vandaag gehad bij het Cultuurbeleid | Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap olv. Machiel Keestra en Mercedes Zandwijken samen met Sue-Ellen Paz Ik was erbij als ambtenaar, Nederlander, Surinamer, en voorzitter van het medewerkersnetwerk #Kleur-#Rijk Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Bitter door het stukje hout genaamd 'kwasibita', dat symbool staat voor het Slavernijverleden, te proeven. En ook bitter door de verhalen van onze mede ambtenaren over hun ervaring met racisme en discriminatie binnen de Rijksoverheid. Er werden dialogen gevoerd met vaak schrijnende voorbeelden. Maar dan mis ik de vervolgstap......Wat gaan wij doen? Wie gaat het doen? Wanneer gaan wij het doen? En dan wordt het stiller.....Waar blijft het Rijksbrede netwerk voor bi-culturele ambtenaren? Wachten we weer op het volgende rapport? Of gaan we aan de slag.... Ik voeg daad bij het woord en startte Kleur-Rijk RVO. Een veilige haven voor en door medewerkers die horizontaal denken en voelen, en niet verticaal. #overheid #onderheid?? #artikel1 #grondwetEchter... was het ook zoet. Zoet door het stukje bojo dat wij als toetje kregen geserveerd. Zoet door het prachtige koor die aanwezig was en ons meenam naar de plantages dmv zang en dans. Zoet door bevlogen collega's van het Rijk die de strijd aangaan zoals Marysé Jansen de Lannoy Yasmin Alibux Kosovare D. En een mooie agenda hebben gerealiseerd. Dank!Echter wacht niet alleen op programma teams en projecten D&I, lees je in lieve collega's: https://lnkd.in/dbSAdv73 Voel je niet alleen onderdeel van een functie, team, afdeling, directie, departement, etc. Voel je onderdeel van het Rijk en draag bij aan #sociale #veiligheid voor niet alleen collega ambtenaren, maar voor Nederland. Want daar werken wij immers voor. Fight the cause, not the people.

  • Ameet Mehilal on LinkedIn: #bitterzoete #kleur #rijk #overheid #onderheid #artikel1 #grondwet… (2)

161

9 Comments

Like Comment

Richard Lennartz

Onderdeel ecosysteem (semi-) publieke bedrijfsvoering

7mo

  • Report this comment

Als zogenoemde '7-vinker' neem ik graag het voortouw. Lijkt tegenstrijdig maar volgens Sinan Çankaya en Joris Luyendijk is dat juist goed als het om D&I gaat; ik ben onverdacht dat ik voor eigen parochie kweek. Ik doe graag mee. Hier staat wat we als Rijksinkoopsamenwerking (RIS) o.a. doen https://www.rijksinkoopsamenwerking.nl/over-ons/diversiteit-en-inclusie. Mensen die het hele document willen, moeten me even een mail sturen: richard.lennartz@rijksoverheid.nl

Like Reply

4Reactions 5Reactions

Sue-Ellen Paz

Projectleider Diversiteit en Inclusie bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

7mo

  • Report this comment

Wat een prachtige omschrijving van de avond Ameet. Ook de vraag; wie ,wat, waar en wanneer betreft de volgende stap(pen) is zeer herkenbaar. Ik heb mijn volgende stap(pen) al in het vizier Herma De Heer André van Ommeren.

Like Reply

3Reactions 4Reactions

Kosovare D.

Program Officer at Program Against Discrimination and Racism at the Ministry of Education, Culture and Science

7mo

  • Report this comment

Dank voor je komst en waardevolle bijdragen Ameet!

Like Reply

1Reaction 2Reactions

Anja Martens

Directeur Mens & Organisatie (sleutelfunctionaris) tevens afdelingsmanager Concernstaf, Personeel & Organisatie bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

7mo

  • Report this comment

Mooi omschreven Ameet. En inderdaad minder schrijven meer doen!

Like Reply

2Reactions 3Reactions

Giorgio Morinho

P&O Adviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

7mo

  • Report this comment

Love it! Mooi stuk 👌🏾

Like Reply

1Reaction 2Reactions

See more comments

To view or add a comment, sign in

More Relevant Posts

  • Ameet Mehilal reposted this

    • Report this post

    110

    9 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Ameet Mehilal

    Kleur-Rijk RVO

    • Report this post

    "Ik werk niet alleen BIJ de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maar ook AAN de RVO."In het kader van wat je nog méér kan doen dan wat je "moet" doen, zijn er bij de RVO ook dingen die je MAG doen. Ik maak gebruik van die ruimte. Toegegeven.... het kost aardig wat (grijze) haartjes, maar het levert geweldige dingen op. #bottumup niet meer alleen #topdown. Het is een marathon, geen sprintZo draag ik ook mijn steentje bij om van RVO Den Haag een erkend leerbedrijf te maken samen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor een aantal MBO opleidingen.Kijk op: https://lnkd.in/e4Ret3xZZo zit ik het prachtige medewerkersnetwerk Kleur-Rijk RVO voor om initiatieven als het Herdenkingsjaar Slavernijverleden in beeld te brengen binnen de RVO en uiteindelijk binnen de gehele Rijksoverheid. Kijk op: https://lnkd.in/eMuAkYxhNCDR: Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Sociaal-Economische Raad (SER) Ministerie van Economische Zaken en Klimaat En het leuke is; je vindt bij ons ook nog eens gelijk gestemde, gepassioneerde collega's die met jou mee willen denken en doen. Dus het MAG ook nog eens samen. Elfriede Adriaansz Amrita M. Janice ramautar Hicham El. bianca huiskamp Chris Barhorst André van Ommeren Barry Velders Anja Martens Robert Vels - CCXP Anita Nout Norina Haynes Lara Sjofjan Herma De Heer Tjerk Opmeer Mieke den Toom Dartel (Karen) John Driessen Huriye Akdemir Judith Zwennis Frans Nederstigt Denise Kusse Stephanie. P. Hendriks Sue-Ellen Paz Jantien Rutte Kenneth Vernes Lenie van Ruijven Nadine Ramharakh-Siewnath Mahad K. Suman Sleur-Jodha Sabine Dijkman en nog 6400+ anderen. Kijk op: https://lnkd.in/eFx6YRzW#randomberichtzondereigenbelang #diversiteit #inclusie #kansengelijkheid #excellent #walkthetalk #werkenvoornederland #bicultureel #verbinden #liefde #talentgericht #klantcentraal #partup #kleurrijk #campusrecruitment #ketenregisseur Brassa. Odi. Doeg.

    • Ameet Mehilal on LinkedIn: #bitterzoete #kleur #rijk #overheid #onderheid #artikel1 #grondwet… (15)
    • Ameet Mehilal on LinkedIn: #bitterzoete #kleur #rijk #overheid #onderheid #artikel1 #grondwet… (16)

    209

    25 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Ameet Mehilal reposted this

    • Report this post

    228

    20 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Ameet Mehilal

    Kleur-Rijk RVO

    • Report this post
    Hof: Marechaussee discrimineert bij grenscontroles, mag huidskleur niet meewegen ad.nl

    6

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Ameet Mehilal reposted this

    • Report this post

    206

    12 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

Ameet Mehilal on LinkedIn: #bitterzoete #kleur #rijk #overheid #onderheid #artikel1 #grondwet… (29)

Ameet Mehilal on LinkedIn: #bitterzoete #kleur #rijk #overheid #onderheid #artikel1 #grondwet… (30)

501 followers

  • 11 Posts

View Profile

Follow

Explore topics

  • Sales
  • Marketing
  • Business Administration
  • HR Management
  • Content Management
  • Engineering
  • Soft Skills
  • See All
Ameet Mehilal on LinkedIn: #bitterzoete #kleur #rijk #overheid #onderheid #artikel1 #grondwet… (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6371

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.